Online hypotheek berekenen? Of je nu een woning wilt kopen of gewoon benieuwd bent hoeveel je maximaal kunt lenen voor een hypotheek, met onze slimme rekentools kun jij razendsnel online je hypotheek berekenen! Zo weet jij waar je aan toe bent en in welke prijsklasse je een woning kunt gaan zoeken. 

Op basis waarvan wordt mijn hypotheek online berekend?

Bij het online berekenen van jouw hypotheek wordt onder andere gekeken naar de volgende zaken:

  • Geboortedatum
  • Bruto-inkomen uit loondienst (maandelijks of jaarlijks)
  • Koop je alleen of samen?
  • Financiële verplichtingen zoals kredieten of een studieschuld

In minder dan vijf minuten doorloop je de online tool van De Hypotheekmakelaar.nl om jouw hypotheek te berekenen. Voor je het weet heb je een inschatting van hoeveel jij kunt lenen voor jouw droomhuis.

Moet ik nog ergens rekening mee houden bij de online berekening?

Het is belangrijk rekening te houden met het feit dat je nooit meer dan 100% van de marktwaarde van de woning kunt lenen! 

Bijvoorbeeld: Na het gebruiken van onze online berekeningstool blijkt dat je € 350.000 kunt lenen. De marktwaarde van de woning die je op het oog hebt bedraagt € 300.000. In dit geval kun je niet meer dan € 300.000 lenen. Alle bijkomende kosten (zoals bijvoorbeeld kosten koper) dien je zelf te financieren. 

Bereken meer dan alleen je hypotheek online 

De Hypotheekmakelaar.nl biedt meerdere handige, interactieve rekenmodules. Zo kun je na het online berekenen van je hypotheek bijvoorbeeld ook alvast de maandlasten berekenen die bij je nieuwe hypotheek gaan horen. Of als je zeker wilt weten of je het huis dat je op het oog hebt wel kunt betalen?

Heb je online je hypotheek berekend? Bij de Hypotheekmakelaar.nl kun jij online je hypotheek regelen, mét of zonder hulp. Dus bespaar nu op je hypotheekaanvraag en wees toch verzekerd van deskundige begeleiding!